Månadens företag i april

I april vill vi uppmärksamma Blomboden.

Jessica Björn, Blomboden

Företagsnamn: Blomboden

Affärside? Blommor, planteringar, företagsabonnemang, blombud, inredning, presenter, choklad/godis, kaffe, te tillbehör t ex. salt, vinäger mm. Vi arbetar med sorg, bröllop och fest.

Var hittar man dig? I den underbara "50-metern" mitt i centrala Degerfors: Medborgarg 6, 69131 Degerfors.

Ditt namn: Jessica Björn

Bolagsform: Enskild firma

Startdatum: 1995 oktober

Vad driver dig? Helheten, att vara i denna härliga miljö med att plocka och göra fint, göra goa buketter och andra arrangemang. Att träffa kunder och min goa personal.

Det gör mig gott att få höra av kunder att det är en fin och bra butik. Det är också roligt att ständigt förnya i butiken och i våra kylar. Jag älskar känslan på kvällen när det är dags att släcka ner butiken. Bara att stå utanför känna mig stolt och titta tillbaka och tänka - Yes! Det gick idag med.

Varför startade du företag? Det var ganska självklart. Mamma och mormor hade varsin blombutik i Karlskoga som jag hjälpte till i. Jag visste att jag skulle ha eget och startade då Blomboden i Degerfors.

Berätta lite om dig själv vad du gjort tidigare har du familj vilka intressen har du? Jag är gift, har ett barn och bor i villa. Älskar att träna, vara ute i naturen och äventyra med fart. Älskar farten i motorcyklar och kör gärna på bana! Jag går igång på tuffa utmaningar som Tuff Viking (hinderbana på tid) och andra tävlingar. Jag är också gruppledare för några pass på Colluseum i Karlskoga då jag älskar att peppa andra. Det är viktigt för mig att umgås med familj och vänner. Bjuder gärna hem till middagar för att rå om människorna jag tycker om. Jag är väldigt pysslig och vill alltid ha färska blommor hemma. Gillar att få saker gjort och har alltid minst ett mål om dagen som jag mer eller mindre måste få gjort.

Vad är dina starka sidor? Att vända det negativa till något positivt. Om du tänker dig GB-glassgubben, så har jag liksom en betongklump i botten av fötterna så att jag reser mig alltid även om det kan vara blåsigt och tufft - Jag ger mig aldrig!

Har du några svaga sidor ? Jag är för ivrig. Kan ibland vara kvällstrött.

Vad är det bästa med att vara egen företagare? Att få förverkla mina drömmar och att jag får sätta mina egna mål. Det får gärna gå som en berg-och-dalbana så att jag känner att jag lever.

Annat som kan vara kul att veta om dig eller ditt företag: Jag äger 2 blombutiker. Den första är Blomboden, den andra är Amaryllis som ligger inne i Karlskoga.

Jag Älskar Visby! Tillbringar stor del av sommaren på Gotland och nu mera har jag och min man uthyrning av lägenheter i centrala Visby. Känslan av att ta emot gäster värmer gott i hjärtat. Vill du boka en vecka? Ring 0707387403

Jag har en tatuerad ros på skuldran som jag gjorde alldeles för tidigt som jag idag ångrar.

Varifrån tar du din inspiration? Kunder, kollegor, mässor, inspirationsträffar, vänner, hemma hos folk, på tv (Ernst, Äntligen Hemma osv.).

Vilka råd vill du ge andra som tänker starta företag? Lita och tro på dig själv. Lyssna på andra människor OCH Lyssna inte på andra människor. Ta åt dig mer av dom som ger dig bra energi än de som är negativa. Ha en plan och kika gärna igenom din budget innan du startar ditt eget.
Publicerad 2017-04-01. Senast ändrad 2017-05-22.
Degerfors kommun 693 80 Degerfors Tel: 0586-481 00 Fax: 0586-483 86 E-post: kommun@degerfors.se Orgnr. 212000-1934