Samhällsvetenskapsprogrammet

Är du nyfiken, vetgirig och intresserad av att läsa, skriva och diskutera? Vill du veta varför samhället fungerar som det gör, i Sverige och i andra länder? Vill du veta varför vi människor är så lika men ändå så olika? I så fall är Samhällsvetenskapsprogrammet rätt val för dig.

Samhällsvetenskapsprogrammet fokuserar på tre saker: människan, samhället och samspelet mellan dem båda. Det är ett program där du får en chans att fördjupa dig i frågor som

  • varför ser samhället ut som det gör?
  • hur formas vi som människor av vår omgivning och hur påverkar vi den?
  • vem har makten i samhället och hur kan man själv förändra det?
  • vilka likheter och skillnader finns mellan oss i Sverige och människor i andra delar av världen?

På Samhällsvetenskapsprogrammet är tempot högt och du får ta mycket eget ansvar vilket gör att du tränas inför högskolan. Eftersom du blir säkrare på att tala inför grupp, att läsa längre texter och att skriva vetenskapliga arbeten blir du väl förberedd för universitetet. Du får här en möjlighet att lära känna dig själv, hur du tänker och att utvecklas som person.

Inriktning beteendevetenskap

Inom inriktningen Beteendevetenskap fördjupar du dig i bland annat pedagogiskt ledarskap, entreprenörskap, sociologi samt lärande och utveckling.

Programmet kan kombineras med elitfotbollsutbildning.

Dela sidan

    #shareLink('Facebook' 'facebook' 'https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=') #shareLink('Twitter' 'twitter' 'https://twitter.com/intent/tweet?text=&url=') #shareLink('LinkedIn' 'linkedin' 'https://www.linkedin.com/shareArticle?url=') #shareLink('Google +' 'gplus' 'https://plus.google.com/share?url=') #shareLink('E-post' 'email' "mailto:?subject=${pageTitleEncoded}&body=")
Till toppen av sidan