Musik

På Kulturskolan kan du lära dig de flesta "vanliga" instrument. Vi har delat in instrumenten efter instrumentgrupper. Vissa instrument hör mer ihop med andra. Man pratar bland annat om stråkfamiljen, brassinstrument och träblåset.

Du väljer först den instrumentgrupp som tilltalar dig mest och får sedan tillsammans med en lärare prova vilket av gruppens instrument som passar dig bäst. Detta för att du ska känna dig "hemma" på ditt instrument med en gång. Du får sedan undervisning antingen enskilt eller i grupp och lära dig att spela både efter noter och på gehör.

Möjlighet finns att hyra de flesta instrument, då tillkommer en avgift som du hittar under sidan avgifter.

Dessa instrumentgrupper kan du välja på

Du kan klicka på de olika instrumenten för att lyssna på hur de låter.

Träblås

Blockflöjt, tvärflöjt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., oboe Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., klarinett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., fagott Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., saxofon

Brass

Trumpet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., kornett, valthorn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., trombon Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., baryton, tuba Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Slagverk

Trummor, melodislagverk, pukor, diverse rytminstrument Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Stråk

Fiol Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., viola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., cello Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., kontrabas Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sträng

Gitarr, elgitarr, elbas

Piano

Traditionellt och ackordspel Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sång

Har du alltid tyckt om att sjunga? Drömmer du kanske att få sjunga för publik eller bara vill utveckla din sångröst? Då är du hjärtligt välkommen att komma och sjunga på Kulturskolan! 

Du får sjunga tillsammans med sångpedagogen som också kompar på piano och hjälper dig med sångteknik och också hjälp med olika uttryck beroende på musikstil. Ibland övar vi också med mikrofon och att sjunga till en musikbakgrund. 

Till toppen av sidan