Månadens företag februari 2019

Maria Svensson ägare till Relax hud och hälsa, startade sitt företag i april 2005.

Maria Svensson, Relax hud & hälsa

Vår affärside är att kunna erbjuda det mesta inom hudvård och SPA och att alltid följa med i utvecklingen. Högkvalitativa produkter och välutbildade terapeuter i kombination med ett centralt läge på salongen gör att vi finns där för alla, oavsett vad man söker.

Vi erbjuder det mesta inom traditionell hud- och kroppsvård som exempelvis ansiktsbehandlingar, fotvård, massage, färgning av fransar och bryn m.m. Sen har vi även flera avancerade behandlingar som fibroblast plasmabehandling (hudåtstramning utan kirurgi), microneedling, microdermabrasion, cryoterapi m.m.

I källaren finns även ett stort dagspa med bubbelbad, bastu och massagefåtölj.

-Det som driver mig är viljan att alltid lära mig mer, nya behandlingar, utmaningar, att inte fastna utan alltid utvecklas.

Anledningen till att jag startade mitt företag var att jag ville jobba närmare hemmet och slippa pendla till Karlstad varje dag. Sen är det ganska vanligt att man är egen företagare i den här branschen, säger Maria.

-Jag är född 1976 och uppvuxen i Gullspång. Jag, min syster och min mamma har haft hästar hela uppväxten och bott på landet. Läste ett år på naturbruksgymnasiet i Töreboda för att jag trodde att jag ville jobba med hästar i framtiden, men ändrade mig och läste till grafisk designer istället. Blev tveksam även till det valet och åkte därför som au pair till USA och stannade i nästan 1,5 år. Där upptäckte jag branschen jag nu är verksam i så när jag kom tillbaks till Sverige valde jag att utbilda mig till hudterapeut.

-Hästar har alltid varit min stora passion men sen sonen föddes och företaget var nystartat valde jag att göra mig av med den egna uppfödningen, Ebbey Lou. Tiden fanns inte helt enkelt. Jag har inte särskilt mycket fritid idag men uppskattar familj och vänner mest de gånger jag är ledig. Alla i familjen är engagerade i Dif och Dif ungdom så det är vid fotbollsplanen mycket av tiden spenderas.

-Mina starka sidor är att jag är extremt noggrann med allt jag gör, är lyhörd, glad och mån om att alla ska vara nöjda.

-Mina svaga sidor är att jag är konflikträdd och väldigt känslig. Kan grubbla länge om jag får känslan av eller vet att någon kund inte varit nöjd. Känsligheten kan dock även vara positiv eftersom det gör att jag alltid försöker mitt yttersta. Är ibland lite för spontan vilket gör att jag gått på några nitar företagsmässigt. Men det är även så man lär sig.

Det bästa med att vara egen företagare är friheten, det härliga i att själv bestämma hur jag vill att mitt företag ska vara, vad vi ska representera och erbjuda.

-Jag är nyutbildad mästare i mitt yrke efter en distansutbildning på ca 14 veckor under hösten 2018. Detta har jag valt att göra för att visa på att jag är seriös i mitt företagande, att jag besitter de kunskaper som krävs och att jag har mångårig erfarenhet i branschen. En kvalitetsstämpel helt enkelt!

Jag har även en utbildning från USA i att tälja fåglar och har gjort drygt 10 stycken sen min au-pair tid. Kan stoltsera med b la en kolibri, en svan, ett par änder och en trädkrypare.

Kul att veta är också att våren 2018 deltog Sevdalina, som är massageterapeut hos mig, i VM i massage i Köpenhamn.

Jag har två stycken anställda hos mig det är Charlotta Grundmann, hudterapeut och Sevdalina Doncheva, massageterapeut.

-Min inspiration tar jag mestadels från kollegor runtom i Sverige men även från leverantörer, mässor, spa:n, mina anställda m.m.

-Mitt råd till dig som ska starta företag är var beredd på att jobba hårt, alltid. Företaget finns där dygnet runt även om du är "ledig". Men är du kreativ och alltid vill framåt så ger det så mycket mer än det tar. Har du det och en bra affärsidé skulle jag säga - go for it!


 

Till toppen av sidan