Högsta betyg på vattenkvaliteten vid Degerfors badplatser

Resultaten på de vattenprover som tagits vid badplatserna i Degerfors kommun var mycket glädjande. Högsta betyg delas ut på samtliga badplatser.

I slutet av juni tog representanter från Bygg- och miljökontoret i Degerfors kommun prover vid badplatserna Degernäsbadet, Degernäs camping, Möllebadet, Grytenbadet, Svartåbadet och Vårbobadet. Alla badplatser har tjänligt vatten och klassificeringen Utmärkt kvalitet.

Det är naturligtvis jättekul att vi återigen kan leverera en så pass hög kvalitet på våra badvatten. Att de temperaturer som uppmätts i våra vatten är höga är också glädjande, säger Mårten Persson, Miljö- och samhällsbyggnadschef, Degerfors kommun.

Viktigt att hålla rent vid våra badplatser

Under sommaren är det mycket folk på badplatserna och många tycker om att ha picknick på stranden. Tänk på att slänga skräpet i soptunnorna, eller ta med hem och släng om soptunnorna vid badstränderna är fulla.

För dig som har djur finns det badplatser avsedda för såväl hund och häst. Vid Degernäsbadet finns ett hundbad och vid sjön Gryten kan både hundar och hästar bada.

Läs mer om badvattenkvaliteten i Degerfors hos Havs- och vattenmyndighetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster