Degerfors och Karlskoga får pris för sitt långsiktiga trygghetsarbete

I går kväll utsågs vinnaren av utmärkelsen Omfamningen till Årets Trygghetsskapare. Det blev Cecilia Ljung, folkhälsochef i Karlskoga och Degerfors kommuner och Kenneth Sundqvist, kommunpolis.

Ett långsiktigt trygghetsarbete med vidareutbildning, samverkan och ökad förståelse hos förtroendevalda och medborgare har lett fram till priset som Årets Trygghetsskapare 2019. Det har varit en process med från början 40 bidrag och där Degerfors och Karlskoga till sist utsågs till vinnare.

Vi är oerhört stolta över utmärkelsen och alla våra samverkansformer. Nu kommer vi att ta arbetet med nollvisionen vidare till nästa nivå och etablera ett kunskapsbaserat arbetssätt. Vi skapar en trygg och säker kommun genom att kartlägga, analysera och sedan följa upp. Vi samverkar för att motverka brott och otrygghet. Degerfors kommun vill verka för goda levnadsvillkor för alla kommuninvånare och vårt mål är att bli Sveriges mest attraktiva kommun, säger Teresa Dahlström, kommundirektör.

Vad betyder priset omfamningen och årets trygghetsskapare?

Kenneth Sundqvist, kommunpolis i Karlskoga Degerfors, intygar att priset kommer att betyda mycket för alla som jobbat med de insatser som nu premieras.

Det är ett erkännande att det brottsförebyggandearbetet som bedrivs i Karlskoga och Degerfors är på rätt väg mot nollvision mot brott. Jag är stolt, glad, överväldigad och tacksam för priset som jag tog emot tillsammans med kommunpolis Kenneth Sundkvist. Priset innebär ny kraft och skärpt fokus på det fortsatta arbetet för ökad trygghet och nollvisionen mot brott, intygar Cecilia Ljung.

Årets Trygghetsskapare 2019

och vinnare av priset Omfamningen Cecilia Ljung, folkhälsochef i Karlskoga Degerfors kommuner och Kenneth Sundqvist, kommunpolis Karlskoga Degerfors.

Omfamningen är ett årligt pris med syfte att tillvarata och synliggöra människor och/eller organisationer som särskilt bidragit till ett tryggare samhälle för såväl medborgare som näringslivet och de som arbetar inom landets offentliga sektor.

Motiveringen
”Genom vinnarens insats har arbetet med ett långsiktigt trygghetsarbete prioriterats. Arbetet med vidareutbildning genom konferenser och dialogmöten har genererat ett samarbete med universitet för att ytterligare höja kunskapsnivån och förståelsen hos förtroendevalda och medarbetare i kommunerna. Det finns inga genvägar till en ökad trygghet men vinnarna har visat att de är beredda att göra jobbet.”

Till toppen av sidan