Nu öppnar Västergårdens seniorrestaurang

Måndag den 2 december invigs Västergårdens seniorrestaurang. Restaurangen kommer att erbjuda lunchservering till de boende på Västergårdens särskilda boende och pensionärer.

Degerfors kommun vill genom öppnandet av restaurangen främja hälsosamt åldrande och en god folkhälsa för kommuninvånarna. Restaurangen blir en plats där pensionärer kan äta lunch och umgås tillsammans.

Det känns jätteskönt att projektet är i hamn. Västergårdens seniorrestaurang ska bli en naturlig mötesplats för våra äldre och jag tror och hoppas att restaurangen ska sätta guldkant på de äldres tillvaro. Alla som varit inblandade i öppnandet av restaurangen ska ha en stor eloge för sitt arbete, säger Johanna Svärd, socialnämndens ordförande.

Maten tillagas i Letälvsgårdens tillagningskök och kommer framför allt att bestå av husmanskost. I restaurangen kommer personal från både folkhälsoförvaltningens kostenhet och socialförvaltningens arbetsmarknadsenhet att arbeta.

Det är så klart kul att vi kan vara med hela vägen från tillagning till servering. Personalen på plats har goda kunskaper i lagar, regler och riktlinjer inom livsmedelsområdet. Inte minst hygienen är viktig att tänka på när man serverar mat och då känns det tryggt att vi har personal som kan de områdena, säger Linda Dagerbäck, kökschef i Degerfors kommun.

Invigningen äger rum kl. 11:00 på måndag den 2 december.

Restaurangen kommer att ha öppet alla helgfria vardagar och servera mat mellan kl. 11:30 och 13:30.