Bibliotekarierna Harriet Åhlund, Åsa Johansson och Robin Karlsson tillsammans med kulturchef Sofia Luthman som håller Alfred-statyetten.

Degerfors bibliotek vinner årets Alfredpris

2019 års Alfredpris, eller Årets biblioteksbedrift i Örebro län som det också heter, delades under fredagen ut till Degerfors bibliotek av Biblioteksutveckling i Örebro län. Priset delas varje år ut till ett bibliotek som utmärkt sig på ett positivt sätt.

Degerfors bibliotek prisas framför allt för deras innovativa sätt att marknadsföra sig i sociala medier. Biblioteket driver med framgång konton både på Facebook och Instagram.

Det känns jättehedrande och roligt. Priset betyder mycket, det ger ju självförtroende och vilja att fortsätta med sociala medier och utveckla det. Efter ett sånt här pris så måste man ju leva upp till att man faktiskt fått priset och göra det ännu bättre. Vi får mycket positiv respons i våra kommentarsfält och av besökare, säger Robin Karlsson som är bibliotekare på Degerfors bibliotek.

Motiveringen lyder:

"Degerfors bibliotek har med ett personligt, modigt och framför allt roligt tilltal visat att de förstått möjligheterna att framgångsrikt använda och testa ny digital teknik och sociala medier för att nå ut med sitt budskap. Genom marknadsföringen har personalgruppen fått ökad arbetsglädje och ökad sammanhållning när Instagram-inläggen blir teambuilding i praktiken."

Stort grattis till Degerfors bibliotek!