Kulturskolan pausar gruppundervisning

Degerfors kulturskola kommer att pausa delar av verksamheten under
perioden 26 mars – 13 april för att bidra till att minska smittspridningen av Coronaviruset.

De gruppämnen som berörs är dans, kör, teater, bild – och form, samt orkestrar och ensembler. Även inplanerade shower, framträdanden och konserter under den här tiden ställs in.

Verksamheterna pausas för att undvika att samla många människor tätt intill varandra, på samma plats, samtidigt. Något som Kulturskolan i normala fall eftersträvar då man vill ha många elever i våra grupper, orkestrar och ensembler samt en stor publik på evenemangen.

Kulturskolan undersöker möjligheterna att med hjälp av digitala verktyg ändå erbjuda undervisning för dem som ingår i våra gruppverksamheter. Respektive lärare kommer att kontakta sina elever med mer information kring detta.

Det här känns jättetråkigt. Något av det bästa som finns är när hela kulturskolan fylls av musicerande, dansande, konstnärliga och teatersugna elever men vi får hjälpas åt att förhindra smittspridning och vara rädda om varandra, säger Sofia Luthman, kulturchef.

Enskild undervisning kommer tillsvidare att fortsätta som vanligt i våra lokaler. Kulturskolan tittar även på digitala lösningar för undervisning på distans för de elever som av någon anledning vill stanna hemma men ändå få sina lektioner.

För alla som besöker och arbetar på kulturskolan gäller fortfarande Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att man ska stanna hemma vid minsta förkylningssymptom (såsom hosta, ont i halsen, att man är snuvig, har feber eller känner sig sjuk).

Till toppen av sidan