Bild på gymnasiet

Gymnasiet välkomnar gamla och nya elever

Kommunfullmäktige i Degerfors och Karlskoga kommun har beslutat att den gemensamma gymnasienämnden ska upphöra. Det innebär att Degerfors kommun tar över gymnasiet i Degerfors och välkomnar alla nya och gamla elever till hösten.

Den 18 december 2020 beslutade kommunfullmäktige i Karlskoga att säga upp samverkansavtalet med Degerfors kommun för gymnasienämndens verksamhetsområde. Gymnasienämndens två kommuner kom därefter överens om att tillsätta en grupp för att diskutera en fortsatt god gymnasieverksamhet i framtiden. På gruppens möte i februari 2021 framfördes önskemål från Degerfors kommun om att avsluta samverkansavtalet redan sommaren 2021, vilket nu står klart.

Vi vill inte att vårat gymnasium försvinner, vi vill att det utvecklas. Därför är det glädjande att vi nu kan kan initiera arbetet med att utforma gymnasiet efter de behoven som vi upplever finns. Det känns skönt att kunna säga till både elever och vårdnadshavare att vårat gymnasium kommer att finnas kvar, säger Anneli Mylly (V), kommunstyrelsens ordförande.

Både elever och vårdnadshavare har varit oroliga för en eventuell nedläggning av gymnasiet, men nu blir det alltså inte så. Undervisningen fortsätter som vanligt och nya elever välkomnas att söka till de program som gymnasiet erbjuder. Gymnasiet kommer från och med den 1 juli att ingå i kultur- och utbildningsnämndens verksamhetsområde.

Jag ser fram emot att Degerfors kommun nu ska skapa framtidens gymnasieskola. Gymnasiet i Degerfors är en trygg gymnasieskola med kompetenta lärare och ambitiösa elever. Vi kommer att göra allt för att våra elever ska trivas hos oss och nå goda resultat, säger Teresa Zetterblad, kommundirektör.

Just nu arbetar en projektgrupp med att genomföra de nödvändiga åtgärderna som krävs för att gymnasiet ska vara fullt igång till hösten och ta emot alla elever, gamla som nya.

Till toppen av sidan