Lise Lotte Strandberg är Årets lärare i Degerfors kommun

Årets lärare inom varje kommun 2021 utses, efter att 45 000 elever har nominerat sina favoritlärare i nästintill alla Sveriges kommuner till årets Lärargala. I år är Lise Lotte Strandberg korad till Årets lärare i Degerfors kommun för tredje (!) gången.

Årets lärare inom varje kommun är finalister till Årets lärare 2021 som presenteras i ett tv-program där programledaren Mark Levengood med hjälp av Lärargalans Stiftelses Initiativtagare åker runt för att överraska de vinnande lärarna på deras skolor.

För att utse årets vinnare samlas en jury som granskar elevernas nomineringar och kvalitetssäkrar de nominerade lärarna. Kriterierna för priset lyder:

  • Att bedriva meningsfullt lärande som inspirerar, motiverar och ger lust till livslångt lärande
  • Att anpassa undervisningen utifrån varje enskild elev för att uppnå goda resultat
  • Att vara nytänkande och använda såväl digitala verktyg som andra hjälpmedel i sin undervisning
  • Behöriga och legitimerade lärare

Elevernas motivering lyder:

“Jag tycker att Lise-Lotte ska få priset för att även om jag bara har haft henne sen i höstas så är hon min favoritlärare och man längtar verkligen till hennes lektioner. Hon pratar verkligen om ALLTING och det är jätteroligt. Hon har roliga och nya arbetssätt som är roliga att jobba med och kan alltid diskutera och svara på alla ens frågor.”

Lärargalan ger eleverna en unik röst för att visa sin tacksamhet till läraryrket. Det är landets elever inom mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet som skickar in nomineringar i form av motiveringar till Lärargalans priser. Eleverna har ett stort engagemang att tacka sina lärare. I år har över 45 000 elever runt om i landet nominerat för att just deras fantastiska lärare ska vinna!

Lärargalans TV-program visas i Sjuan den 10 november kl 20:00 och presenterar Årets mellanstadielärare, Årets högstadielärare, Årets gymnasielärare och Årets Eldsjäl.

Stort grattis och varmt lycka till i finalen, önskar Degerfors kommun!

Till toppen av sidan