Kommundirektör Teresa Zetterblad, kommunstyrelsens ordförande Anneli Mylly och socialnämndens ordförande serverar mat. Till höger står kökschef Linda Dagerbäck.

Teresa Zetterblad, Anneli Mylly och Anita Bohlin-Neuman, serverar mat till besökare under Måltidens dag.

Måltidens dag firades med äppelpaj och vaniljsås

Höstkylan var påtaglig men det stoppade inte degerforsarna från att komma förbi och smaka på maten som serverades på Medborgarplatsen. Dagen till ära bjöd Letälvsgårdens kök på köttgryta med ris och äppelpaj med vaniljsås.

För att kasta ljus över den goda mat som serveras i Degerfors kommuns äldreomsorg arrangerades under onsdagen Måltidens dag på Medborgarplatsen i Degerfors. Besökarna fick både smaka på maten och se olika exempel på hur matlådorna som serveras inom äldreomsorgen kan se ut.

Evenemanget uppskattades av besökarna och många förvånades över den höga kvaliteten på maten som serverades av kommunledningen tillsammans med kökschef Linda Dagerbäck och kocken Per Eriksson.

Det är härligt att se det engagemang som finns hos våra medarbetare som tillagar den här fantastiska maten. Jag är stolt över att vi kan servera mat av så hög kvalitet, som till största del tillagas från grunden, här i Degerfors, säger Teresa Zetterblad, kommundirektör

Måltidens dag har instiftats av Måltidsakademien och infaller alltid tredje torsdagen i oktober. Firandet sker genom att offentliga måltidsverksamheter i hela landet visar upp sin verksamhet på olika sätt.

Till toppen av sidan