Glad Påsk önskar Degerfors kommun
Påsken närmar sig med stormsteg, och därmed också en av årets mathögtider för många svenskar. Tyvärr hamnar runt en tredjedel av påskmaten i soporna. Enligt Livsmedelsverket slänger vi i genomsnitt 19 kilo ätbar mat i soporna varje år - per person. Dessutom tömmer varje person 26 kilo i vasken.
Vill du hjälpa till att minska matsvinnet i påsk? Här kommer några tips.
* Tänk igenom noga vad dina gäster gillar och banta påskbuffén från sådant som är mindre populärt.
* Köp några extra matlådor och erbjud gästerna att ta med rester hem.
* Duka fram i mindre skålar och fyll på allt eftersom - det håller maten fräsch längre.
* Se till att ha koll på det du har i kylskåpet - även det som står längst in. Släng inte maten bara för att den har passerat bäst före-datum utan titta, lukta och smaka!
* Frys in det som kan frysas.
Glad Påsk önskar vi på Degerfors Kommun!