Kommunstyrelsens ordförande har ordet

Nu börjar ljuset äntligen komma tillbaka och jag har det glädjande beskedet att resultatet för kommunen 2022 blir ett positivt resultat på 26,9 miljoner. Det stora överskottet innebär att vi kan betala av hela åtgärdsplanen som gjordes efter de minusresultat som kommunen gjorde under 2019-2020.

När åtgärdsplanen skapades så planerade vi att det skulle ta fem år att beta av den, men vi har alltså klarat av vårt mål på bara två år. Både jag och mina kollegor inom kommunens förvaltningar är mycket stolta över att presentera de här sifforna och de ger oss stort självförtroende inför det kommande året.

Om vi börjar titta framåt, så ser jag fram emot vårmarknaden som är planerad 21-22 april. Där kommer kommunen att sponsra centrumföreningen som anordnar marknaden med stora delar av avspärrningskostnaden från trafikverket.

Hälsotrappan är planerad att vara klar till skolavslutningen i juni månad. Projektet är efterlängtat och jag ser fram emot att inviga och visa upp en färdig trappa lagom till sommaren.

Ha det gott så länge!

Anneli Mylly
Kommunstyrelsens ordförande

 

Uppdatering: I en tidigare version av inlägget stod det att vårmarknaden var 23-24 april.

Till toppen av sidan