Eje Johansson, Lars Weman och Eva Sundh fotograferade utanför nämndhuset i Degerfors

I bild från vänster till höger: Eje Johansson, Lars Weman, Eva Sundh. Foto: Evelina Holmkvist

Stora Vallaskolan startar fotbollsprofil med Degerfors IF till hösten

Stora Vallaskolan startar tillsammans med Degerfors IF ett pilotprojekt med fotbollsprofil för tjejer och killar i årskurs 7. Alla som går i årskurs 6 kan söka att börja på fotbollsprofilen i höst och det enda kravet är att de tillhör en fotbollsförening.

Eva Sundh, tillförordnad chef för kultur- och utbildningsförvaltningen i Degerfors kommun säger: “Jag gläds åt att vi kan starta en fotbollsprofil tillsammans med Degerfors IF och ser fram emot att följa pilotprojektet under det här året. Det här är en fantastisk möjlighet för samarbete mellan en elitfotbollsklubb och kommun.”

Idrottslärare på Stora Vallaskolan kommer arbeta tillsammans med fotbollstränare från Degerfors IF för att ge eleverna i fotbollsprofilen två träningstillfällen i veckan. Degerfors IF har sedan tidigare ett samarbete med Degerforsgymnasiet genom bredd- och elitprofilerna LIU och NIU med inriktning fotboll.

Lars Weman, Klubbchef för Degerfors IF säger: “Vi får ofta beröm för vår arbetsmodell som vi utvecklat tillsammans med Degerforsgymnasiet och vi ser nu fram mot att påbörja samarbetet med grundskolan.”

Pilotprojektet är ett ettårigt projekt som sedan ska utvärderas och har möjligheten att förlängas. Eje Johansson, ordförande i kultur- och utbildningsnämnden säger: “Vi gör det här pilotprojektet nu tillsammans med DIF och efter utvärderingen kan vi se vad det finns för möjligheter att även göra liknande projekt med andra föreningar.”

Kontaktpersoner

Eva Sundh, tf chef för kultur- och utbildningsförvaltningen
0586-482 09
eva.sundh@degerfors.se

Eje Johansson (V), ordförande i kultur- och utbildningsnämnden
0586-483 92
eje.johansson@degerfors.se

Lars Weman, klubbchef för Degerfors IF
076-492 14 89
lars.weman@degerforsif.se

Till toppen av sidan