Johanna Svärd (S), Anneli Mylly (V) och Anna Nordqvist (M) sitter vid ett bord och ler mot kameran

Från vänster Johanna Svärd (S), Anneli Mylly (V) och Anna Nordqvist (M) Foto: Degerfors kommun

V, M och S bildar en bred majoritet Degerfors

Vänsterpartiet, Moderaterna och Socialdemokraterna i Degerfors har kommit överens om att bilda ett brett majoritetsstyre. Tillsammans kommer de arbeta för att nå en ekonomi i balans för kommunen och nästa steg kommer vara att ta ett beslut om en rambudget i kommunfullmäktige 10 juni.

”Tillsammans har vi kraften att driva igenom de beslut som är nödvändiga.” säger kommunstyrelsens ordförande Anneli Mylly (V) och fortsätter, ”Våra ledord är ’en ekonomi i balans’ och vi har förstått att det har spekulerats om vad det här kommer att innebära. Vi tar en sak i taget och närmast i tiden är att vi är överens om en rambudget som vi kommer ta beslut om i kommunfullmäktige 10 juni.”

Kommunstyrelsens vice ordförande Anna Nordqvist (M) säger att det varit svårt att få igenom beslut i ett minoritetsstyre:

”Vi har haft det ganska tufft att få igenom beslut och det är ju så när man är i en minoritet. Det har gjort att det tagit lite längre tid än vad vi har önskar. Framöver så kommer det att krävas en rad tuffa beslut för att få en ekonomi i balans och då behöver vi vara i majoritet.”

Johanna Svärd (S) berättar om hur de diskuterat frågan om ett samarbete internt:

”Vi socialdemokrater har haft samtal internt inom partiet i och med den rådande ekonomiska situationen som Degerfors befinner sig i. Vi har också märkt att kommunstyret som har varit i minoritet har behövt söka stöd, bland annat i budgetarbetet.

Där har vi då tagit en diskussion internt om att vi vill bjuda in till en dialog för ett samarbete och för att få till en bred majoritet. Det är det som behövs nu när vi befinner oss i en väldigt svår ekonomisk situation. Då är vi beredda att ta ett fördjupat ansvar tillsammans med Vänsterpartiet och Moderaterna.”

Kontakt

Ladda ner bild
Foto: Degerfors kommun

Evelina Holmkvist, Kommunikatör
Telefon: 0586-482 39
E-post: evelina.holmkvist@degerfors.se

Till toppen av sidan