Barn badar vid Svartå badstrand och leker på stranden.

Godkända vattenprov vid Degerfors badplatser

Det är fritt fram att bada på samtliga av Degerfors badplatser där kommunen testat badvattnet. I det senaste vattenprovet från 5 juni har alla badplatser tjänligt vatten med låga halter av bakterier och algblomning.

Varje år tar kommunen vattenprover från badplatser och skickar till ett labratorium för tester. Proverna visar på hur mycket bakterier, som E. coli och Intertestinala Enterokocker som finns i vattnet. De senaste åren har också algblomningen varit låg i vattnet vid Degerfors badplatser.

Vi har tagit vattenprover från följande badplatser:

  • Degernäs camping
  • Degernäsbadet
  • Svartåbadet
  • Möllebadet
  • Gryten

På hemsidan havochvatten.se Länk till annan webbplats. kan du se provtagningar från de senaste åren och badvattenkvalitet. Sidan kommer strax att uppdateras med de senaste labbresultaten.

Till toppen av sidan