Att låna hos oss

Det är enkelt att bli låntagare hos oss. Här följer lite information om vad som gäller.

Lånekort

För att kunna låna böcker, eller andra medier, hos oss behöver du ett lånekort med tillhörande PIN-kod. Om du ännu inte har ett lånekort kan du komma in till oss på biblioteket så hjälper vi dig. Du behöver uppvisa giltig fotolegitimation och fylla i en låneförbindelse. Låneförbindelsen kan du fylla i själv online Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och sedan komma in på biblioteket. Du får då ditt kort efter uppvisande av legitimation.

Låneregler

Som låntagare förbinder du dig att:

  • återlämna lånade böcker och andra media i tid
  • uppvisa lånekort vid lån
  • omedelbart anmäla förlust av lånekort (tänk på att lånekortet är en värdehandling och förvara det väl)
  • ansvara för lånade böcker och andra media
  • betala ersättningsavgift för förkomna böcker och annat material som lånats från biblioteket
  • följa övriga låneregler och föreskrifter vid biblioteket.


Låna om och reservera själv

Med hjälp av vår bibliotekskatalog Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du låna om och reservera böcker samt annat material.

Meddelande om att reserverad bok finns att hämta skickas i första hand ut via e-post. Har du ingen e-post registrerad skickas meddelandet per vanlig post.


Påminnelser


E-post, eller vanligt brev, skickas ut på samma sätt när det gäller påminnelser. Biblioteket skickar ut tre påminnelser efter förfallodatum. Har inte mediet lämnats tillbaka efter tredje påminnelsen skickas en räkning på återanskaffningskostnaden.

Som en extra tjänst skickar biblioteket också ut förvarning om att lån håller på att gå ut. Detta sker endast till registrerade e-postadresser. Beakta dock att detta enbart är en extra tjänst och att du som låntagare själv har ansvar för att mediet återlämnas i tid.

Avgifter


Att låna böcker, skivor och tidskrifter är kostnadsfritt, men om du inte lämnar tillbaka det du lånat i tid får du betala påminnelseavgift. Fråga personalen om du vill veta mer.

Till toppen av sidan