Föreningar

Degerfors kommun har ett rikt och mångsidigt föreningsliv med flera idrott- och kulturföreningar. Här hittar du ett föreningsregister och resurser för föreningar som vill ansöka om föreningsstöd.

Föreningsregister

Idag finns över 150 föreningar registrerade i kommunens föreningsregister Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Föreningsregistret kan även användas till att boka vissa av kommunens anläggningar till ett förmånligt pris.

Möckelnföreningarna

Möckelnföreningarna  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.är ett nätverk för idella aktörer kring Möckeln-regionen. På deras hemsida hittar du föreningar och aktiviter som föreningar arrangerar i Karlskoga och Degerfors.

Ansök om föreningsstöd

Föreningar är en viktig del i Degerfors kommun och i syfte att skapa ett rikt och mångskiftande föreningsliv kan olika former av stöd sökas från kommunen.

Ansökan om föreningsstöd kan göras från den 15 mars till och med 15 april. Efter det kommer ansökningen stänga.

Du gör ansökan digitalt i vår e-tjänst "Ansökan om föreningsstöd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster." eller genom att skriva ut, fylla i och posta blanketten tillsammans med aktuella handlingar. Ansökningsblanketter finns även att hämta på biblioteket.

Ansökan med bilagor ska vara inne hos kommunen senast den 15 april för att vi ska kunna behandla den för aktuellt kalenderår.

Kommunfullmäktige har bestämt riktlinjer för vilka föreningar som kan få föreningsstöd, riktlinjerna finns under relaterad information.

Ansök om särskilt bidrag eller förlusttäckningsgaranti

Du kan ansöka om särskilt bidrag och förlusttäckningsgaranti löpande under året via vårt fomulär.

Öppna ansökan för särskilt bidrag och förlusttäckningsgaranti Öppnas i nytt fönster..

Till toppen av sidan