Driftinformation

Här kan du läsa om störningar och aktuella händelser i kommunens verksamhet som påverkar trafik, vattenförsörjning eller andra viktiga samhällsfunktioner.


Övrig driftinformation

Här finns information om övriga störningar i trafik och allmänna områden.


2023-12-11: Begränsad framkomlighet på Raka vägen mellan 11-13 december när Karlskoga och Degerfors slår ihop sina fjärrvärmenät

Måndag 11 december till 13 december är det begränsad framkomlighet på Raka vägen i samband med sammankopplingen av fjärrvärmeledningen mellan Degerfors och Karlskoga. Ett körfält kommer vara öppet ocgh det kommer finnas en gångbro öppen för fotgängare och cyklister. Det kommer att vara begränsad framkomlighet och tillfälliga trafikanvisningar längs Storgatan fram till 2024 i olika etapper. Läs mer om arbetet på nyhetssidan.

2023-10-11: Vägarbete på Gästrikegatan

11 oktober påbörjas ett asfaltsarbete på Gästrikegatan mellan Blekingegatan och Raka Vägen. Entreprenören Svevia börjar med att riva den befintliga asfalten och trottoarer. Vi ber er att ta det försiktigt runt arbetsområdet samt visa hänsyn till personalen som jobbar.

2023-08-23: Arbete med vattenläcka på kulturskolan

Vi arbetar just nu med att renovera golv, väggar och toaletter på kulturskolan på grund av en vattenläcka. Vissa delar av byggnaden kommer vara avstängda under arbetet. Du kan läsa mer om arbetet på nyhetssidan om vattenläckan.

2023-08-21: Begränsad framkomlighet på Storgatan när Karlskoga och Degerfors slår ihop sina fjärrvärmenät

Måndag 21/8 börjar grävarbetet vid Storgatan i samband med sammankopplingen av fjärrvärmeledningen mellan Degerfors och Karlskoga. Det kommer att vara begränsad framkomlighet och tillfälliga trafikanvisningar längs Storgatan fram till 2024 i olika etapper. Läs mer om arbetet på nyhetssidan.

2023-07-05: Nedsläckt gatubelysning

Av säkerhetsskäl har kommunen kopplat bort elförsörjningen till gatubelysningen i vissa områden där belysningen sitter på Trafikverkets vägnät så att denna inte är spänningssatt. Läs mer på nyhetssidan om den nedsläckta belysningen.

De områden som berörs är följande:

  • Nysundsvägen från f.d järnverkets parkering och söder ut till Håkanbol
  • "Kosia" från Hultet och norr ut till Mölle
  • Lilla Strömtorp och norr ut till Jacobs Loge
  • Gräsholmsvägen och norr ut till järnvägskorsning

2023-05-13: Återvinningstation i Strömtorp tillfälligt stängd på grund av VA-arbete

Vi hänvisar till återvinningstsationen vid Folkets park Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och återvinningscentralen på Industrigatan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. istället. På FTI.se Länk till annan webbplats. hittar du alla återvinningsstationer i Degefors kommun.

2023-06-20: Delar av Arngärdesgatan avstängda på grund av VA-arbete april - oktober/november

Det pågår ett VA-arbete med att uppdatera våra vattenledningar i Degerfors och delar av Arngärdesgatan kommer vara avstängda eller delvis avstängda från och med 15 april fram till oktober/november 2023. Vi ber alla bilister och trafikanter att vara uppmärksamma på skyltningen och vara försiktiga i trafiken runt arbetsplatsen.

Till toppen av sidan