Driftinformation

Här kan du läsa om störningar och aktuella händelser i kommunens verksamhet som påverkar trafik, vattenförsörjning eller andra viktiga samhällsfunktioner.

Vid störningar publicerar vi information på vår startsida och på vår Facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vatten och avlopp

Just nu finns inget att rapportera

Renhållning

Just nu finns inget att rapportera.

Gata/park

Just nu finns inget att rapportera.

Utskicka av sms vid driftstörning

Degerfors kommun nyttjar en ny smidig teknik för servicemeddelanden (UMS). Tekniken gör det möjligt att snabbt och enkelt få ut information via SMS på din mobiltelefon eller som talmeddelande på fast telefon. Inledningsvis innefattar meddelanden information för planerade och oplanerade vattenavstängningar och vid otjänlig vattenkvalité.

Tekniken som heter UMS - Unified Messaging Systems - är ett system som automatiskt ringer ett inspelat talmeddelande till hushållens fasta telefon och/eller skickar ett SMS till mobiltelefonen. Tekniken kan specialanpassas för att användas till att skicka meddelande som berör enbart en fastighet, ett kvarter, bostadsområde eller en hel kommun. Detta gör att man vet att informationen man får är personligt riktad till mig och berör min vattenleverans.

Exempel på tillfällen när man snabbt och enkelt vill kunna nå abonnenterna är:

  • Rörledningsbrott
  • Vattenavbrott
  • Förändring i vattenkvalité
  • När vattnet blivit otjänligt
  • Informera kunderna om att vattnet måste kokas
  • Rengöring av ledningssystem

Om du har ett oregistrerat telefonnummer kan du själv registrera in dina uppgifter.

Registrera dina uppgifter härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.