Centrum och shopping

Välkommen till  Degerfors centrum. Här hittar du de mindre affärerna och butikerna med det nischade sortimentet. Sortimentet är noga utvalt och handplockat av våra handlare. I dagsläget är alla butikslokaler utom tre uthyrda och vi kan erbjuda det mesta till de flesta.

Butiker i centrum

Vi har klädaffärer, fest och bröllopsbutik, fastighetsmäklare, fotvård, frisör, skönhetssalonger, massage, apotek, systembolag, skobutik, presentbutiker, blomsteraffärer, optiker, dagligvaruhandel, cykel-och motorbutik och många olika restauranger. Vi har också många fina loppisar och antik- och kuriosabutiker i Degerfors.

Handelsområde 15 minuter från Degerfors centrum

Utanför centrala Degerfors finns det ett handelsområde vid Storängen i Karlskoga. Där hittar du flera inredningsbutiker, byggvaruhuskedjor, däck-och bilreparatörer, husbilsförsäljning, glasmästeri, bilbesiktning, reklam- och profilbyrå och en stor järnhandelsbutik.

Hantverk och handelsbodar

På flera ställen i Degerfors, Åtorp och Svartå hittar du lanthandlar, caféer och bagerier.

Kulturcentrum Berget

Kulturcentrum Berget med sina hantverkare och handelsbodar. Här hittar du nostalgivind, café, vagnslider, veboa, Svingelskogen, museum, bakerstuga , smedja, konst, handelsbodar, anikt och kuriosa, loppisar, silverkonstnärer,  presentbutiker, ateljér och modedesigners.

Från och med maj  är djurhagen öppen och sommartid är det underhållning alla torsdagar på utomhusscenen. Här finns också vår turistbyrå.

Svartå

I Svartå hittar du vackert belägna Sjötullens restaurang, deli och café vid Stor-Björkens strand. Restaurangen och caféet ligger i ett gammalt järnvägshotell från 1860-talet och på sommaren kan du sitta i ett nybyggt orangeri och fika. I Grosshandlarhuset intill hittar du en inredningsbutik och vedkaminer.

Brevid Sjötullen kan du köpa surdegsbröd, bullar och bakelser från Sur-Annas hembageri med lokalproducerade råvaror.

Åtorp

I Åtorps centrum hittar du en mataffär, caféer och florister och Åtorpsmarken i september är en återkommande marknad i Åtorp med flera tusen besökare varje år.

Till toppen av sidan