En vädjan om att ta personligt ansvar i all glädje

I lördags säkrade Degerfors IF en plats i 2021 års upplaga av fotbollsallsvenskan efter att ha genomfört en fantastisk säsong. Efter en fin insats nere i Göteborg anlände laget till Degerfors på natten och möttes av hundratals supportrar som ville fira. Ett firande som tyvärr riskerar att öka spridningen av covid-19.

I Degerfors finns sedan tidigare en omfattande spridning av covid-19. Degerfors kommun vädjar nu till dig som befann dig i folkmassan att ta ditt personliga ansvar och stanna hemma en tid framöver. Ta ditt ansvar för allas skull, inte minst för de äldres, riskgruppernas och vårdpersonalens. Arbeta på distans om du kan och undvik att träffa andra människor än de som du bor med. Även om du inte har några symtom på covid-19 idag så kan du vara sjuk om några dagar. Det kan dröja uppemot 14 dagar innan symtomen visar sig.

Degerfors kommun vill vara tydliga med att varken kommunen eller Degerfors IF kan hållas ansvariga för det som inträffade. Deltagande i firandet är ett personligt ansvar. Degerfors kommun har inte utfärdat några tillstånd kopplat till firandet som inte heller kan betraktas som en allmän sammankomst. Sedan i våras har Degerfors kommun arbetat utifrån Folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer som under hösten kompletterats med lokala allmänna råd.

Degerfors kommun vill också vara tydliga med att efterdyningarna av firandet inte får ta udden av Degerfors IFs fantastiska prestation. Lagets avancemang betyder mycket för invånarna i kommunen och hjälper i allra högsta grad till att sätta Degerfors på kartan.

Stort grattis till Degerfors IF och lycka till i allsvenskan!

Till toppen av sidan