Nyhetsarkiv

 • Informationsmöte om Degerfors och Karlskoga kommuns Frivilliga resursgrupp

  Den 27 februari bjuder Frivilliga resursgruppen och Degerfors kommun in till informationsmöte för dig som är intresserad av att hjälpa till under kriser och allvarliga störningar.
 • Vill du arbeta med EU-valet 2024?

  Nu kan du anmäla dig att vara röstmottagare under Europaparlamentsvalet 2024. Du kan arbeta som röstmottagare både under förtidsröstningen i maj och på valdagen 9 juni.
 • Kommunstyrelsens ordförande kommenterar dagens artikel i KT-kuriren 10 februari

  Kommentar från kommunstyrelsens ordförande, Anneli Mylly (V) angående artikeln i KT-kuriren den 10 februari om kommunens strategidagar på Loka brunn.
 • Degerfors bibliotek utvecklar koncept tillsammans med produktionsbolag

  Efter den virala succén av Degerfors biblioteks sketcher skriver Degerfors kommun kontrakt med produktionsbolaget Creative Society Production. Avtalet är ett samarbete mellan kommunen och produktionsbolaget för att utveckla konceptet Degerfors bibliotek.
 • Aktiviteter på sportlovet i Degerfors

  Under sportlovet händer det massor av roliga aktiviteter för barn och unga! Det blir bland annat biovisning i teatersalongen, spela bowling, åka längdskidor i Råbäck och du kan anmäla dig för att få testa cirkuskonster på biblioteket.
 • Idag är det samernas nationaldag

  Samernas nationaldag firas sedan 1992 den 6 februari för att högtidlighålla minnet av den första samiska kongressen som ägde rum denna dag 1917 i Trondheim. Samernas nationaldag är gemensam för alla samer oavsett om de bor i Sverige, Norge, Finland eller Ryssland. 
 • Se nya offentliga konstverk på Biblioteket

  Just nu kan du se en utställning på Degerfors bibliotek av offentlig konst som kommunen köpt in. Kulturchef Sofia Luthman har köpt in konstverk från lokala konstnärer och konstnärer med lokal anknytning. Anställda inom kommunen får ge förslag på i vilka lokaler och verksamheter som verken sedan ska ställas ut.
 • Har du rätt till bostadstillägg från Pensionsmyndigheten?

  Bostadstillägg är ett tillägg till din allmänna pension som du ansöker om hos Pensionsmyndigheten. Din bostadskostnad, inkomster och eventuella tillgångar avgör om du kan få bostadstillägg. När du gör ansökan om bostadstillägg prövas även rätten till äldreförsörjningsstöd.
 • Pressmeddelande: Kommunstyrelsen enad om instruktioner istället för anställningsstopp i skrivelse

  Under onsdagens möte för kommunstyrelsen i Degerfors kommun enades samtliga partier om att ändra innehållet i ett förslag om restriktioner av nyanställningar i kommunens verksamheter. Den nya formuleringen specificerar att det handlar om instruktioner för anställning snarare än anställningsstopp.
 • Dagrehabilitering och Gästis slås ihop

  Under hösten 2023 har det kommit in 22 medborgarförslag till socialnämnden om vikten av att dagrehabiliteringen finns kvar och ingår i ordinarie verksamhet. Socialnämnden svarar att det aldrig varit aktuellt att ta bort dagrehabilitering i verksamheten men att dagrehabilitering och dagverksamheten Gästis däremot kommer att slås ihop. Anledningen är att kommunen fått sin ansökan om utökad finansiering avslagen och att verksamheterna nu endast drivs av socialförvaltningens egna medel.
Till toppen av sidan