Kräftfiske i Letälven

Den 20 augusti bjuds Degerfors kommuns invånare in till kräftfiske i Letälven.

Det har gått en lång tid sedan Degerfors kommun kunnat anordna något evenemang, men den 20 augusti är det dags. Fisket kommer som vanligt att genomföras vid Letälvsbron i Degerfors i riktning mot Möckeln.

"Många har hört av sig och frågat om något kräftfiske äger rum i år, så det märks tydligt att det är ett efterlängtat evenemang som betyder mycket för många. Därför är det kul att vi kan genomföra kräftfisket i år", säger Teresa Zetterblad, kommundirektör.

Du som planerar att delta i kräftfisket uppmanas följa gällande riktlinjer och rekommendationer som är kopplade till pandemin. Degerfors kommun kommer att vidta åtgärder för att kräftfisket ska kunna genomföras på ett så smittsäkert sätt som möjligt.

Anmälan och praktisk information

Avgiften är 200 kr per fiskesträcka. Endast en sträcka upplåts per hushåll. Hyra av fem mjärdar ingår i avgiften. Anmälan, betalning och utlämning av mjärdar sker direkt vid Fälttjänst och Kvarnbergs lokaler på Industrigatan 8 i Degerfors, måndag den 16 augusti kl. 15:00 - 16:00. Först till kvarn gäller.

OBS! Pandemin är inte över, därför ber vi dig att komma ensam till anmälan.

Kräftfiskeförbud gäller alla övriga tider.

Till toppen av sidan