Höga vattennivåer skjuter upp kräftfisket

Höga vattennivåer till följd av den senaste veckans kraftiga skyfall i framför allt Dalarna, gör att kräftfisket behöver skjutas upp till ett nytt datum. Vattnet som rinner genom Letälven kan med nuvarande flödesnivåer inte regleras. Det innebär en stor risk för översvämningar samt en ökad säkerhetsrisk.

De stora vattenmängderna rinner genom älvar och åar, från Dalarna ner i Möckeln och vidare genom Letälven. För att kräftfisket ska kunna genomföras behöver vattenflödet minskas, eller stängas av för att mjärdarna ska ligga stilla och för att mycket strömt vatten utgör en säkerhetsrisk.

Om vattenflödet stängs av under fredagen kommer sannolikt Möckeln, Letälven och kringliggande vattendrag att svämma över.

Nytt datum

Du som har betalat för en fiskesträcka får behålla mjärdar och din plats. Degerfors kommun kommer att utlysa ett nytt datum för kräftfiske så fort situationen har förändrats.

Vi kommer att annonsera det nya datumet på degerfors.se, i våra sociala medier samt i Karlskoga Tidning/Kuriren.

Till toppen av sidan