En man i blå skyddskläder för ner en slang i en vattenbrunn.

Renspolning av vattenledningar i Degerfors

Kommunen har beställt en renspolning av vattenledningsnätet i delar av Degerfors. Vi genomför spolningen för att kunna leverera dricksvatten av hög kvalité och förebygga problem med missfärgat vatten. Entreprenören Pollex AB kommer påbörja sitt arbete i mitten av augusti och fortsätta fram till september.

Så påverkas ditt vatten

När entreprenören spolar rent i vattenledningarna i ett område kan vattnet kan bli missfärgat både i det området och i kringliggande områden. Missfärgat vatten är inte farligt men du ska inte dricka eller använda starkt missfärgat vatten till matlagning.

Det är lätt att ventiler och filter blir missfärgade eller tilltäppta om du spolar vatten under renspolningsarbetet. När vattenledningarna i ditt område spolas rent är det viktigt att du inte spolar i toaletten, använder tvättmaskinen eller använder varmvatten förrän renspolningen är klar. Du kan använda toaletten som vanligt men du behöver spola genom att hälla vatten från en hink eller annat kärl.

När renspolningen av vattenledningarna är klar ska du spola ordentligt med kallt vatten i alla vattenkranar en stund. Då får du ut all luft och missfärgat vatten ur ledningarna. Sedan kan du använda din toalett, tvättmaskin och varmvatten som vanligt.

Renspolning i ditt område

I de bifogade filerna under Relaterad information kan du se nästkommande etapper och vilka områden som påverkas.

När det är dags att göra rent vattenledningarna i ditt område kommer du få ett brev i brevlådan tre dagar innan arbetet börjar. I brevet står information om vad du behöver göra innan och under renspolningen. Bland annat ska du stänga av kranen eller ventilen som finns före din vattenmätare.

I vissa områden kan vi behöva spola rent ledningarna flera gånger. Du kan därför få information om renspolning och instruktioner om att stänga av vattnet i din fastighet mer än en gång.

Kontaktuppgifter

Degerfors kommun
Växel: 0586-481 00, måndag-torsdag 07.30-16.00
Mejl: kommun@degerfors.se

Ursprungligen publicerad 7 augusti 2023

Uppdaterad 22 augusti

Uppdaterad 11 september

Till toppen av sidan