En levande kräfta i gräset intill en mjärde.

Nytt datum för kräftfiske 2023

Kommunen bjuder in Degerfors invånare att fiska kräftor i Letälven 29 september 2023. Den 25 september kan du anmäla dig och hämta mjärdar på Industrigatan 8 i Degerfors. En sträcka per hushåll gäller och du betalar avgiften på plats när du hämtar mjärdarna.

Kommunen ställde in kräftfisket i augusti månad på grund av höga vattenflöden i Letälven, men nu ser vattenflödet bättre ut för kräftfiske och vi bjuder in alla invånare till att fiska kräftor. Om vattenflödena skulle förändras igen kommer vi ställa in kräftfisket för 2023.

Anmälan och uthämtning av mjärdar

Den 25 september 15:00 - 16:00 kan du komma till Industrigatan 8 vid Resursenhetens lokaler för att anmäla dig och hämta ut mjärdar. Anmälan och hyra av fem mjärdar kostar 200 kronor och du kan betala med Swish eller i jämna kontanter.

Först till kvarn och en sträcka per hushåll är det som gäller.

Kräftfiske 29 september

När du har anmält dig, betalat och hämtat ut dina mjärdar är du välkommen att placera ut dem på din fiskesträcka den 29 september.

Till toppen av sidan