Skylt med texten "Stora Valla" över arenan Stora Vallas entré i Degerfors.

Foto: Degerfors kommun

“Spelar Degerfors IF i Allsvenskan nästa år gör de det på Stora Valla”

Degerfors kommun har haft svårt att hitta finansiering till den pågående upphandlingen av en sittläktare på Stora Valla. Men nu berättar Ola Tollin, förvaltningschef för serviceförvaltningen, att de parallellt börjat med ett nytt upphandlingsunderlag som de kommer gå ut med i fall den första upphandlingen inte går igenom. Svenska fotbollsförbundet har redan sett ett utkast av den nya upphandlingen och ställer sig positiva till den.

Anbudsprocessen för att bygga Stora Vallas nya sittläktare har pågått under sommaren men på grund av att anbuden som kommit in varit långt över kommunens budget har man inte kunnat hitta finansiering till något alternativ. Just nu arbetar serviceförvaltningen med att ta fram ett nytt upphandlings-underlag för en billigare lösning.

Det nya upphandlingsunderlaget kommer att visas upp för upphandlings-enheten under nästa vecka. Om Degerfors kommun inte hittar finansiering till den pågående upphandlingen kommer den nya upphandlingen att skickas ut i mitten av oktober.

“Den första upphandlingen är fortfarande vårt huvudspår och vi kommer inte starta en ny upphandlingsprocess förrän vi är helt säkra på att vi inte kan få finansiering till den första” säger Ola Tollin.

Svenska fotbollsförbundet positiva

Enligt det nya upphandlingsunderlaget är tidsplanen ska läkaren vara färdigställd i mitten av maj nästa år. Svenska Fotbollsförbundet har redan nu fått se ett utkast av underlaget som de ställer sig positiva till vilket glädjer Ola Tollin:

“Vi har haft en dialog med fotbollsförbundet där vi har visat utkast på det nya förslaget och fått positiva reaktioner,” säger han och fortsätter “Det känns bra att kunna komma med lite positiva besked. Vi arbetar på för fullt och vi har fått fram bra underlag för en ny upphandling. Om Degerfors IF fortfarande spelar i Allsvenskan nästa år så kommer de att spela på Stora Valla.”

Kontaktpersoner

Ola Tollin, förvaltningschef serviceförvaltningen
0586-481 86
ola.tollin@degerfors.se

Ladda ner pdf Pdf, 162.7 kB.
Ladda ner foto 3000x2000px
Foto: Degerfors kommun

Till toppen av sidan