Gymnastikföreningen dansar med barn runt granen på Medborgarplatsen i Degerfors.

Många besökare under julaktiviteter på Medborgarplatsen

Söndag 3 december var det både skyltsöndag och första adventsfirande i Degerfors. Degerfors gymnastikförening stod för inbjudan till lokala företag och föreningar och anordnade dans runt granen, hinderbana och tomtelopp medan ICA Kronhallen bjöd på varm glögg i kylan.

"Vi är supernöjda att det kom så mycket folk!" Säger Anna-Lena Vestervall som är en av ledarna i Degerfors gymnastikförening."Vi är en idell förening med små resurser men vi satsar verkligen på att barn och unga ska kunna gå på aktiviteter i kommunen."

Under första advent kunde degerforsare göra en heldag av första advent med flera evenemang från förmiddag till kväll. Degerfors kyrka började dagen med en gudstjänst med vacker musik och sedan hade butikerna i centrum extra öppet där många bjöd på glögg och fina skyltsöndagserbjudanden.

En tomte i röd dräkt sitter på en pälsklädd bänk på Medborgarplatsen medan ett barn skriver en önskelista.

Fotoutställning av lokala fotografer

Utställningen Växeln hallå! hade invigning i konsthallen på Folkets hus. Utställarna Åsa Holmstrand, Pernilla Carlsson och Virpi Ljung är personer som många i kommunen har pratat med i nämndhusets reception och växel, och nu visar de upp sina vackra porträtt och naturbilder från både Degerfors och andra ställen i Sverige.

Utställningen är öppen för alla fram till 20 december under Folkets hus öppettider.

Barnaktiviteter på torget

Degerfors gymnastikförening organiserade roliga aktiviteter för barn och unga på Medborgarplatsen. Besökare kunde både skriva och ge sin önskelista till tomten som var på plats, dansa runt den ståtliga granen och leka i hinderbanan. Degerfors motorcrossförening hade med sig crossar som stod uppradade på torget medan de sålde korv till hungriga besökare.

Barn dansar runt granen medan besökare tittar på.

Det fanns också ett par marknadsstånd på plats med hantverk, grantomtar och souvenirer till försäljning. Bland stånden fanns två UF-företag: Driftwood Interiors säljer ljusstakar och inredning skapade av drivved från trakten och Charity säljer armband där en del av priset går till en välgörenhet du väljer.

Ett tjugotal personer står på torget i Degerfors och dricker glögg och äter lussebullar.

Bruksskolans barnkör framtädde med julsånger på torget till förmån till Musikhjälpen och Degerfors mussikkårs brassensemble spelade musik på Tunet i Folkets hus där man kunde sitta ner och värma frusna fingrar och tår.

Efter aktiviteterna på torget kunde barn och familjer se Familjen jul i Tomteland i teatersalongen på Folkets hus.

Små barn leker i gymnastikföreningens hinderbana.

Författarbesök av Ulrika Rolfsdotter

När mörkret fallit kunde man besöka Degerfors bibliotek som hade författarbesök av Ulrika Rolfsdotter som skrivit böckerna Rovhjärta och Syndabarn som många lånat och läst. Ulrika passade dessutom på att vara med i en av bibliotekets populära sketcher på Instagram Länk till annan webbplats..

Till toppen av sidan