Folkets hus i Degerfors med flera olika verksamheter sett från Medborgargatan

Degefors startar komvux i egen regi

Från och med årsskiftet kan degerforsare läsa kommunal vuxenutbilning i Degerfors. På nystartade Vuxnas lärande Degerfors kan man komplettera betyg från grund- och gymnasieskolan, göra karriärbyte eller läsa SFI.

Nu är det slutpendlat till Karlskoga för de som bor i Degerfors och vill gå en kommunal vuxenutbildning. Från och med årsskiftet kan Degerfors invånare söka och läsa grundläggande vuxenutbildning, gymnasial vuxenutbildning och svenska för invandrare på hemorten.

Awaz Karim är chef för kultur- och utbildningsförvaltningen berättar om varför det är viktigt att erbjuda komvux i Degerfors kommun.

”Komvux och SFI är en viktig del för att ge alla invånare en chans att komma ut på arbetsmarknaden eller karriärväxla. Men det är också en fråga om kompetensförsörjning inom kommunens verksamheter och våra lokala företag. Med arbetsmarknadsfokuserade program kan du lätt karriärväxla eller komplettera dina betyg och snabbt komma ut på arbetsmarknaden igen.”

Nyrenoverade lokaler ska locka till studiepepp

De nyrenoverade lokalerna på Medborgargatan ska kännas inbjudande för de som studerar. Rektor Claes Vitez har medvetet valt färger och inredning som är lite mer avslappnade och bjuder in till gemenskap.

”Det ska kännas bra att gå en utbildning hos oss och vi hoppas att fräscha lokaler och driven personal på plats kommer att ge alla studerande en bra upplevelse som får dem att vilja satsa på sig själva och sin framtid.”

Öppet hus 17 januari

De som vill se lokalerna och träffa personalen på Vuxnas lärande Degerfors är välkomna på öppet hus 17 januari mellan 15:30-19:30 på Medborgargatan 11. Besökare får en rundtur genom klassrum och allmänna ytor och får chansen att träffa lärare och personal.

Mediekontakt

Claes Vitez, Rektor för Degerforsgymnasiet och Vuxnas lärande Degerfors
claes.vitez@degerfors.se
0586-48 294

Awaz Karim, Chef för kultur- och utbildningsförvaltningen
awaz.karim@degerfors.se
0586-482 09

Ladda ner bild
Foto: Degerfors kommun

Till toppen av sidan