Hälsotrappan vid Ramshöjden med exempel på hur skyltarna kan se ut.

Sponsra ett trappsteg i hälsotrappan

Nu kan du sponsra ett trappsteg i hälsotrappan och få ditt namn trappsteget. Hälsotrappan på Ramshöjdens norra sida kommer bli 300 steg lång när den är färdig. Längs med trappan kommer flera avsatser och bänkar att finnas där du kan pusta ut eller fika medan du njuter av den vackra utsikten över Möckeln.

Sponsra folkhälsan med ett trappsteg

Degerfors kommun erbjuder privatpersoner att sponsra ett av de cirka 300 trappstegen och få sitt namn på en skylt på trappsteget. Det här är en utmärkt idé för present till någon som gillar träning och utevistelse och du kommer kunna se namnet varje gång du klättrar upp för trappan. Vi planerar att hålla invigning av trappan och skyltarna våren 2024.

Sponsra en avsats, viloplan eller plattform

Viloplanen och plattformarna kan utformas och märkas upp med ditt företags logotyp. Viloplan, avsatser och platformar till salu för företag eller föreningar: 

  • 20 avsatser för föreningar eller företag
  • 3 stora viloplan för föreningar eller företag
  • 2 plattformar för föreningar eller företag

Om du är en förening eller företag och vill köpa en avsats eller viloplan, kontakta naringsliv@degerfors.se för att få ett pris och diskutera logotyp och tryck.

Läs mer om hälsotrappan.

Finansiering av trappan

Hälsotrappan finansieras till hälften av medel från Länsstyrelsen i form av LONA-bidrag (LONA är en förkortning av Lokala naturvårdssatsningen).

Den andra hälften finansieras genom försäljning av trappsteg. Det betyder att du som privatperson eller företagare kan sponsra ett trappsteg för en summa. Vid ett köp av ett trappsteg så får man en skylt monterad på trappsteget med sitt namn på. Degerfors kommun kommer att informera mer om detta senare i år.

Degerfors Energi gick också in i projektet som medfinansiär och ekonomisk garant för byggandet av hälsotrappan.

Till toppen av sidan