Illustrerad bild av en tjej med brunt hår som spelar fotboll i DIF:s röda matchtjröja.

Kampanj ska locka ingenjörer och barnfamiljer till Degerfors

Degerfors kommun tillsammans med Business Region Örebros “Smart Move”-projekt har skapat en kampanj för att locka ingenjörer och barnfamiljer att flytta till Degerfors.

“Degerfors ska framhävas som en plats för ett rikt socialt liv, nära band och solidarisk gemenskap” står det i bakgrunden till kampanjen som vill lyfta fram Degerfors som plats att bo och ha en fin uppväxt.

Under tre veckor kommer Smart Move att rikta reklam och inlägg på Facebook, Instagram och Linkedin till målgruppen som består av barnfamiljer med kompetens inom ingenjörsyrken. Efter kampanjens slut kommer de att utvärdera hur många kampanjen nått och hur den har nått ut till målgruppen.

Ingenjörer är en viktig målgrupp för Degerfors eftersom kommunen har flera industriföretag som växer och letar efter kompetens. Även Karlskoga och Kristinehamn har stora behov av ingenjörer till vapenindustrin vilket gör att man lätt kan bo i Degerfors och pendla det korta avståndet mellan kommunerna.

Kampanjen vill också lyfta upp Degerfors som en trygg och vacker plats att bo i för familjer med barn och som vill får mer hus och livskvalitet för pengarna än i större städer. I materialet för kampanjen lyfts det rika föreningslivet, framgångsrika idrottsklubbar, närhet till naturen och barnrättsarbetet upp som stora fördelar för barnfamiljer.

Einar Jörgensen är tillväxtstrateg på Degerfors kommun och sitter med i styrelsen för Business Region Örebro tillsammans med strateteger från andra kommuner i länet. Han berättar om hur Degerfors kampanj vuxit fram med inspel från företagen om deras behov av arbetskraft.

"Alla kommuner som är med i Örebro Business Region kan skapa en Smart Move-kampanj och vi har verkligen sett fram emot att lansera Degerfors unika erbjudande. Vi har fått bra input från våra företag om vilken kompetens de söker och vi har hållit workshops med politiker, tjänstepersoner och näringsliv för att ta fram materialet till kampanjen."

Länk till kampanjsida: thesmartmove.se/degerfors/ Länk till annan webbplats.

Till toppen av sidan