Anmälan och avgifter

Anmälan

Anmälan till alla våra ämnen och kurser sker via e-tjänster – Kulturskolan. (Länk finns längre ner på sidan) Anmälningsblankett går också att ladda ner (via länken till e-tjänsten) Finns också att hämta på Kulturskolan eller på Biblioteket.
Lämnas eller skickas till Biblioteket, Degerfors.
Välkommen med din anmälan!

Avgifter

Från och med vårterminen 2015 är undervisningen på Kulturskolan avgiftsfri för elever under 25 år.

Instrumenthyra på Kulturskolan
Nästan alla stråk-och blåsinstrument, och i viss omfattning även gitarr och elbas kan hyras från Kulturskolan. Målsman ansvarar för instrumentets skötsel och eventuella reparationer under hyrestiden. Vi bistår gärna med råd vid köp av instrument.

  • År 1–4 250 kr/påbörjad termin
  • Från och med år 5, 500 kr/påbörjad termin (Oboe, fagott, barytonsaxofon, valthorn, baryton, bastuba och kontrabas är undantagna från höjd avgift.)
  • Om man har enskild lektion och är med i orkester eller ensemble betalar man endast för enskilda lektioner och ej för ensemble/orkester.

    Deltar eleven i orkester sker ingen höjning av avgiften femte året. Oboe, fagott, barytonsaxofon, valthorn, baryton, bastuba och kontrabas är undantagna höjd avgift.

Vuxna elever
Hos oss är även vuxna elever välkomna i mån av plats. Det innebär att en vuxen bara får undervisning om det inte finns några barn i kön som vill spela just det instrumentet. Vuxna har därför ingen garanterad plats utan bara för en termin i taget. I orkesterverksamheten är vuxna alltid välkomna.
För vuxenelever (över 25 år) gäller följande avgifter:

  •  Instrumentundervisning - 1000 kronor per påbörjad termin
  • Blockflöjt, Dans och drill - 450 kronor per påbörjad termin
  • Bild och Form, Ensemble- och orkesterspel utan lektion - 400 kronor per påbörjad termin
  • Instrumenthyra 500 kr per påbörjad termin

Övrigt
När anmälan skickats in och mottagits blir du kontaktad av lärare när plats finns.
Om man uteblir från lektion utan att ha meddelat frånvaro 3 gånger kan man förlora sin plats som då går till nästa i kön.

Till toppen av sidan