Anneli Mylly och Anna Nordqvist ler mot kameran medan de sitter bredvid en julgran.

Hälsning till alla företag i Degerfors kommun från kommunstyrelsens ordförande och vice ordförande

Idag har kreditupplysningsföretaget Syna gått ut med nyheten att Degefors vinner priset för bästa tillväxt i Örebro län 2023. Det betyder att vi har störst andel företag i länet som nyanställer, går med vinst eller ökar sin omsättning. Anneli Mylly (V) och Anna Nordqvist (M) kommenterar priset i varsitt uttalande riktat till alla företagare i Degerfors.

Det är med stor glädje jag kan konstatera att Degerfors fått ta emot detta pris. Det har varit mycket negativ publicitet kring kommunen under senare tid och att nu få visa motsatsen, tack vare er och ert idoga arbete dag ut och dag in. Vi vill skapa förutsättningar som gör det attraktivt att starta företag och framförallt att de är livskraftiga över tid.

Självklart så är det ni som sliter och gör jobbet men jag hoppas vi kan ha en god dialog för att se hur kommunen kan stötta er i ert arbete. Jag försöker åka runt och hälsa på företag i kommunen för att lära mig mer om de företag som verkar här och samtidigt skapa en personlig relation mellan kommun och näringsliv vilket jag ser som en viktig del i mitt arbete där förhoppningsvis det kan leda till mer väl avvägda beslut hur vi ska få Degerfors till en plats man trivs på.

Vårt näringsliv är en av grundstenarna för kommunens existensberättigande. Utan livskraftiga företag så kommer kommunen snart att inte klara av att leverera samhällsservice.

Vi måste ha ett varierat näringsliv där företag skapar sysselsättning åt våra innevånare. Många av er har slitit i skuggan av ”järnverket” och därför känns det extra roligt att visa upp alla er duktiga entreprenörer och att ni får stå i förgrunden.

- Anneli Mylly, kommunstyrelsens ordförande

 

Att vi i lilla Degerfors återigen har vunnit Synas pris för Bästa tillväxtkommun i Örebro län 2023 gör mig riktigt glad! Jag är stolt över att vi har så många drivna småföretagare i Degerfors som hjälper till att skapa mer tillväxt och fler arbetstillfällen, som vi så väl behöver. Tillväxt och företagsklimat är en viktig fråga som ska och kommer prioriteras ytterligare i kommunens arbete framöver.

Man brukar säga att fyra av fem jobb skapas av småföretagare. Den senaste statistiken från Välfärdsskaparna visar att det finns 1 135 jobb i de små företagen i Degerfors kommun. Det är ofta lätt att tro att de stora företagen eller det offentliga, genererar flest jobb - men så är det faktiskt inte i Degerfors. Här står småföretagen med upp till 50 anställda för en stor del av arbetstillfällen och bidrag till våra skatteintäkter som bidrar till vår gemensamma välfärd.

Det är också viktigt att vi skapar ännu bättre förutsättningar för att fler ska våga satsa och starta nya företag som håller över tid, att vi ger snabb och bra service när behovet finns att expandera eller etablera. Det krävs en god kommunikation mellan näringslivet, kommunen och kommunens bolag för att möjliggöra ett bra företagsklimat. Att vi får det här priset idag visar att vi är på god väg men vi har ett gediget arbete att göra.

Vi har 14 fantastiska företag här som visar att småföretagarna är en kraft att räkna med och en oerhört viktig del i tillväxtskapandet även i en bruksort som Degerfors, inte bara det stora järnverket. Det är positivt på många sätt då vi blir sårbara om vi bara har en eller ett par stora arbetsgivare på orten, ett differentierat näringsliv är viktigt.

Jag säger ett stort varmt grattis och tack till dessa företagare, det här priset har Degerfors kommun fått som ett resultat av ert hårda arbete! Vi är tacksamma för att ni väljer att driva ert företag just här, nu och förhoppningsvis under en lång tid framöver.

- Anna Nordqvist, kommunstyrelsens vice ordförande


Till toppen av sidan