Örebro läns platsberättelse

Örebro län är en fantastisk plats att besöka när det handlar om besöksnäring. Men vad är Örebro län och vilken är vår unika berättelse för platsen? Precis det, ville vi ta reda på tillsammans med experterna från Placebrander.

Hur tar man fram en platsberättelse?

Örebro län är en fantastisk plats att besöka när det handlar om besöksnäring. Men vad är Örebro län och vilken är vår unika berättelse för platsen? Precis det, ville vi ta reda på tillsammans med experterna från Placebrander. I denna process fanns en mindre arbetsgrupp, referensgrupper, en Teamsgrupp och så träffades vi till stormöten. Den 25 januari 2024 lanserade vi Vår plats – din berättelse.

Vår platsberättelse kan bland annat bidra till

  • Gemensamma budskap för starkare kommunikation.
  • Underlag till dig som företagare att inspireras av i din egna marknadsföring, hemsida och sociala medier.
  • Stärka den regionala stoltheten.
  • Att stå på en bredare grund för att öka attraktionskraften för, region, destination, kommun och företagare.
  • Bra underlag för kommunerna och aktörer att använda i de egna dokument och strategier.
  • Bidrar till att öka försäljning och lönsamhet inom besöksnäringen.

Välkommen till The Greater Örebro Area, The Heart of Sweden

Det historiska bergsbrukslandskapet sträcker sig från Ljusnarens Kopparberg i norr till Vätterns skärgårdsspets i söder. Med delar av Bergslagen tryggt i nordost och trolska Värmlandsskogar kring Karlskoga och Degerfors i sydväst. En sagolik plats med vidsträckta skogar, sjöar, en levande landsbygd och både små och stora städer. Det är en plats där landskapsblommorna gullvivan, misteln, ljungen, blåklockan, skogsstjärnan och blåklinten flätar sig samman och skapar ett storslaget uttryck och en vacker bukett.

Vi värnar om vår historia och natur och tager vad vi haver från skogens skafferi. Skämta gärna om gnällbältet men vår envishet har hjälpt oss skapa unika upplevelser och lokalt producerade produkter. De människor som flyttat till vår plats har inspirerat oss och adderar färger och smaker till vår skiftande palett. Här samlas vi kring det dukade bordet för att dela våra historier. Det är vår hyllning till gemenskap och inkludering, där vi skriver framtidens berättelser tillsammans.

Från jord till järn. Från historien till framtid. Från glimrande lampor i staden till dimman över en skogstjärn. Från slott till hytta. Med en färgstark palett av möjligheter. I The Greater Örebro Area, hjärtat av Sverige, väntar en sällsynt salig blandning av förtrollande möten och upplevelser året om.

Välkommen!

Till toppen av sidan