Nyheter

 • 2020-01-08

  Degerfors kommun övar totalförsvar för att stärka motståndskraften

  Nu genomförs en totalförsvarsövning i Sverige. Det är den första totalförsvarsövningen på över 30 år och ska bidra till att stärka Sveriges motståndskraft.
 • 2020-01-07

  Kommunstyrelsens ordförande avslutar sin tjänst

  Muris Beslagic avslutar sin tjänst som kommunstyrelsens ordförande och kommualråd i slutet av april.
 • 2019-12-18

  Degerfors kommun vinner pris för bäst tillväxt i Örebro län

  Det går bra för näringslivet i Degerfors kommun – till och med så bra att kommunen utmärker sig för att ha den bästa tillväxten i Örebro län 2019. Priset Bästa Tillväxt delas ut av kreditupplysningsföretaget Syna varje år sedan 2007 och premierar en bred och stabil tillväxt i det lokala näringslivet.
 • 2019-12-09

  Kungörelse Kommunfullmäktige 16 december

  Kommunfullmäktige kallas härmed till sammanträde måndagen den 16 december 2019. Sammanträdet äger rum kl. 18:30 i Tunet, Folkets hus. Kommunfullmäktiges ärendelista med tillhörande handlingar finns tillgängliga för allmänheten under Protokoll och kallelser.
 • 2019-12-06

  Degerfors bibliotek vinner årets Alfredpris

  2019 års Alfredpris, eller Årets biblioteksbedrift i Örebro län som det också heter, delades under fredagen ut till Degerfors bibliotek av Biblioteksutveckling i Örebro län. Priset delas varje år ut till ett bibliotek som utmärkt sig på ett positivt sätt.
 • 2019-12-05

  Degerfors kommun har besöksnäring på agendan

  Under 2019 har Degerfors kommun varit involverade i flera projekt och samverkansformer i syfte att öka besöksnäringen. Några av dessa har genomförts tillsammans med andra kommuner och aktörer. Onsdagen den 4 december deltog representanter från Degerfors och Karlskoga kommun tillsammans på Sveriges kommuner och regioners nationella dialog om samhällets roll för utveckling 2019.
 • 2019-12-05

  Branden på Stora Vallaskolan är släckt

  Under förmiddagen började det brinna i en papperskorg på en av Stora Vallaskolans toaletter. Bergslagens räddningstjänst tog emot larmet och var snabbt på plats för att släcka branden.
 • 2019-11-27

  Nu öppnar Västergårdens seniorrestaurang

  Måndag den 2 december invigs Västergårdens seniorrestaurang. Restaurangen kommer att erbjuda lunchservering till de boende på Västergårdens särskilda boende och pensionärer.
 • 2019-11-25

  Dialoglunch om vad ungdomarna själva kan påverka

  Förra veckan var årets sista dialoglunch mellan elever och förtroendevalda. Sju förtroendevalda var på plats i Storavallaskolan restaurang.
 • 2019-11-22

  Målet: Öka måluppfyllelsen och integrationen

  I ungefär ett års tid har kommuninvånare, kommunanställda och politiker deltagit i olika workshops med målen att öka måluppfyllelsen i skolan bland utlandsfödda samt öka integrationen. För att förstå problemen och nå målen har Degerfors kommun tagit hjälp av Förnyelselabbet, som är experter på att synliggöra utmaningar och hitta nya vägar framåt.