Nyheter

 • Ny gradering av felparkeringsavgifter i Degerfors

  Från och med 15 juli förändrar kommunen skalan för felparkeringsavgifter för att bättre reflektera hur allvarlig en förseelse är. Idag har Degerfors kommun två avgifter för alla förseelser: 500 kronor och 1000 kronor. I den nya skalan är avgifterna 400 kronor, 700 kronor och 1000 kronor.
 • Godkända vattenprov vid Degerfors badplatser

  Det är fritt fram att bada på samtliga av Degerfors badplatser där kommunen testat badvattnet. I det senaste vattenprovet från 5 juni har alla badplatser tjänligt vatten med låga halter av bakterier och algblomning.
 • Degerfors musikkår tar emot Degerfors kulturpris 2024

  Degerfors musikkår har fått Degerfors kommuns första kulturpris och 10 juni träffades Kultur- och utbildningsnämnden för att dela ut diplom och blommor till musikkårens representanter. Prissumman är på 5000 kronor och delas ut till en person, förening eller organisation som gjort en väsentlig insats för kulturen i Degerfors kommun.
 • Onsdagräkning EU-valet 2024

  Onsdag 12 juni 09:00 börjar valnämndens preliminära rösträkning, även kallad onsdagsräkningen. Valnämndens preliminära rösträkning är öppen för allmänheten.
 • Trygghetsundersökning 2024

  Mellan 3 - 17 juni genomför Degerfors kommun en trygghetsundersökning. Om du får ett meddelande till din telefon och blir inbjuden att delta, betyder det att du är en av de invånare i Degerfors som har möjlighet att svara på enkäten.
 • Nu kan du förtidsrösta i EU-valet

  Den 9 juni är det val till Europaparlamentet. Europaparlamentet beslutar bland annat om EU:s budget och lagar som ska gälla för EU:s medlemsländer. Mellan 22 maj och 9 juni kan du förtidsrösta. I Degerfors kommun kan du både förtidsrösta och rösta på valdagen i Degerfors, Svartå och Åtorp.
 • Blåsmusikens dag på Kulturcentrum Berget 25 maj

  Under Blåsmusikens dag ger sig blåsmusiker i alla åldrar ut och fyller torg, gator, scener, kyrkor, föreningslokaler, konserthus och digitala kanaler med blåsmusik. Kulturskolans blåselever och medlemmar ur Degerfors musikkår spelar promenadkonsert på Kulturcentrum Berget kl 14.00.
 • V, M och S bildar en bred majoritet Degerfors

  Vänsterpartiet, Moderaterna och Socialdemokraterna i Degerfors har kommit överens om att bilda ett brett majoritetsstyre. Tillsammans kommer de arbeta för att nå en ekonomi i balans för kommunen och nästa steg kommer vara att ta ett beslut om en rambudget i kommunfullmäktige 10 juni.
 • Nationaldagsfirande på Kulturcentrum Berget

  Klockan 14:00 den 6 juni är du välkommen att fira nationaldagen tillsammans med Föreningen Berget, Degerfors kommun och Degerfors kulturskola.
 • Skolavslutning och utspring på Degerforsgymnasiet

  Den 13 juni är det skolavslutning på Degerforsgymnasiet i Folkets park 10:00 och den 14 juni är det utspring för studenterna klockan 11:00. Familj och bekanta är välkommna att fira eleverna och vi önskar dem alla ett stort grattis!
Till toppen av sidan