Bild på Degerforsgymnasiet.

Gymnasiets nya namn är korat

I tuff konkurrens med ett hundratal andra bidrag blev det till slut Degerforsgymnasiet som kammade hem segern i namntävlingen.

I början av april utlyste Degerfors kommun en namntävling där kommuninvånare fick inkomma med förslag på namn till Degerfors gymnasium. En jury bestående av ledande politiker och tjänstepersoner i Degerfors kommun har utsett Degerforsgymnasiet som vinnare. 

Tre personer hade lämnat förslaget Degerforsgymnasiet i namntävlingen. I motiveringarna nämndes bland annat "Enkelt och bra","Inga krusiduller, gymnasiet ligger i Degerfors" samt "Om vi tror på att Degerfors IF är kommunens ansikte utåt och den viktigaste marknadskanalen, så bör gymnasiet ha ordet Degerfors i namnet".

Jurymedlemmarna ansåg även de att "Degerfors" ska finnas med i namnet så att det enkelt knyter an till tätorten och inte minst kommunen. Namnändringen kommer formellt att ske den 1 juli när Degerfors kommun tar över driften av gymnasiet. Tills dess heter det fortfarande Möckelngymnasiet.

Vinnarna

De tre personerna som föreslagit Degerforsgymnasiet och som vinner ett varsitt presentkort på 500 kr att nyttja hos företagen i Degerfors kommun, är:

Marie Ågren, Björn Reimers och Tony Axelsson.
Vinnarna har meddelats via e-post.

Stort grattis och tack till alla som var med och bidrog med sina förslag!

Information till dig som tar emot presentkortet

Presentkortet är en vinst från Degerfors kommun och giltigt som betalmedel hos alla företag i Degerfors kommun. Presentkortet ska vara stämplat med kommunens stämpel och signerat av kommundirektören. Det finns endast tre exemplar av dessa presentkort och de har delats ut till vinnarna som nämns ovan.

Såhär fakturerar du Degerfors kommun

Skicka en faktura till Degerfors kommun med presentkortets övre del.
Den nedre delen behåller du till redovisning.

Fakturan skickar du till
Degerfors kommun,
Ekonomikontoret,
693 80 Degerfors.

Märk kuvertet med
”presentkort”.

Har du frågor kan du kontakta

Per Nordin
Ekonomichef
Telefon: 0586-482 67
E-post: per.nordin@degerfors.se

Till toppen av sidan