Kommunalråd Anna Nordqvist talar under invigningen

Nu kan alla fiska i Svartå

Tisdagen den 2 juni 2020 invigdes de nybyggda tillgänglighetsanpassade fiskeramperna vid Storbjörken i Svartå.

Under de senaste 5 åren har Ölen och Storbjörkens fiskevårdsförening satsat på kvalitetsinriktat sportfiske i Storbjörken. Storbjörken–Ölens fiskevårdsförening har varit drivande i att göra denna platsen till något alldeles extra för alla som har svårt att komma ut i båt och fiska.

”Karlskoga Degerfors - en fiskedestination” är ett projekt som pågått under 3 år där Degerfors kommun tillsammans med flera olika aktörer arbetat för att utveckla fisketurismen. Även om projektet är avslutat så kommer arbetet med att främja fisketurism i Degerfors och Karlskoga att fortsätta. Projektgruppen kommer fortsatt att ses fyra gånger om året för att lyfta och diskutera frågor som rör fisket i kommunernas cirka 100 sjöar.

Här skapas nu tillgänglighet för alla som vill pröva fiskelyckan. Istället för att behöva stå långt ifrån kan man nu komma nära, ända ut till vattnet, även som rullstolsburen - Att kunna sitta där, nära och tryggt på bryggan vid Storbjörken och titta på ett flöte som guppar lätt på ett spegelblankt vatten en vacker sommarkväll. Ta fram go’fikat ur ryggsäcken medan man väntar på napp och njuter av naturens skådespel. Det är svårslaget, säger Anna Nordqvist (M), kommunalråd.

Storbjörken är rik på fisk och har ett varierande utbud av arter. Bortsett från de vanliga gäddorna och abborrarna, finns även gös, öring, röding och lax.

Under invigningen deltog landshövding Maria Larsson som även klippte bandet tillsammans med Ritva Korva Thuresson från föreningen Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet (DHR).

Till toppen av sidan