Petra Erixon, Eje Johansson och Eva Sundh framför nämndhuset i Degerfors

Foto: Evelina Holmkvist

Traktorpulling, beach soccer och crêpeblommor påDegerfors sommarprogram

Degerfors kommun har startat ett initiativ tillsammans med lokala
föreningar i Degerfors, Svartå och Åtorp för att skapa ett gemensamt
sommarlovsprogram. Nu finns det en sommarlovswebb med en
gemensam kalender för alla aktiviteter för barn och unga.

“Det här är en satsning som både stärker det lokala föreningslivet och ger barn och ungdomar information om roliga saker att göra på lovet”, säger Eva Sundh som är tillförordnad chef för kultur- och utbildningsförvaltningen.

“Tanken är att vi ska kunna upprepa det här arbetssättet inför alla skollov.”

Hittills har ett tiotal idrotts- och kulturföreningar anmält sig till att arrangera aktiviteter; bland annat Degerfors IF, Folkuniversitetet, RF-SISU, Möckelns ponnyklubb och Svartå IF. Bland de olika aktiviteterna finns allt från traktorpulling, beach soccer, biofilmer för barn och målarkurser. Men än finns tid att anmäla nya aktiviteter innan sommarlovet börjar för grundskolan i Degerfors den 13 juni.

Eje Johansson (V), ordförande i Kultur- och utbildningsnämnden säger: "Vi vill ge alla barn en chans till ett aktivt och betydelsefullt sommarlov."

"Vi uppskattar att alla aktiviteter som anordnas under sommarlovet nu har en gemensam plattform. Det här en chans för barn och ungdomar att komma ut, träffa andra och få nya intressen," säger Petra Erixon (M), vice ordförande.

Du kan besöka Degerfors kommuns sommarlovswebb på www.degerfors.se/sommarlov

Till toppen av sidan