Familjekompis

Projektet Familjekompis är ett sätt att umgås över kulturgränserna och ger etablerade och nya svenska familjer möjligheten att lära känna och öka förståelsen för varandra. Ge din familj nya perspektiv genom att träffa en familj från en annan kultur än din!

Vad är Familjekompis?

Familjekompis är ett projekt som drivs av studieförbundet Bilda, och Degerfors kommun är med som en samverkande part. Det är ett socialt projekt som handlar om att matcha nyanlända och etablerade Degerforsbor, vilket såklart är lite knepigt nu i pandemin. Just nu letar vi därför efter familjer som vill vara med i projektet när pandemin är över. Möjlighet till digitala träffar finns dock redan nu för den som är intresserad av det.

Projektet vill skapa förutsättningar för nya svenska familjer och etablerade svenska familjer att lära känna varandra. Tanken är att projektet ska bidra till meningsfulla relationer samt öka förståelsen för varandra. Alla typer av familjekonstellationer är välkomna att anmäla sig.

Familjer som är nya i Sverige paras ihop med familjer som har bott här länge. Efter en första träff väljer ni själva hur, var och när ni ska träffas igen och lära känna varandra.

Är du nyfiken och vill veta mer? Då är du välkommen till vårt digitala forum på måndagar mellan 15.00-17.00. Maila Stefan Lundmark så får du en länk till mötet.

Det går även bra att ställa frågor direkt i mailen eller ringa Stefan på 054-196169. Vill du läsa mer hittar du information om Familjekompis på studieförbundet Bildas hemsida Länk till annan webbplats..

Vem kan bli Familjekompis?

Alla familjer är välkomna att vara med i Familjekompis. Det enda som behövs är att ni är öppna för att lära känna en annan familj under avslappnade former. Som etablerad svensk familj är ni välkomna att bli familjekompis till en ny svensk familj.

Alla typer av familjekonstellationer är välkomna att anmäla sig. Det finns även möjlighet för personer utan familj att anmäla sig och bli ihopparad med en kompis. Du anmäler ditt intresse att bli Familjekompis via formuläret på Bildas hemsida Länk till annan webbplats..

Vem kan få en Familjekompis?

Alla familjer är välkomna att vara med i Familjekompis. Det enda som behövs är att ni är öppna för att lära känna en annan familj under avslappnade former. För er som är nya i Sverige är Familjekompis också en chans att lära sig bättre svenska.

Ni behöver dock grundläggande kunskaper i svenska för att språket inte ska bli ett hinder för att era familjer ska kunna lära känna varandra. Det finns även möjlighet för personer utan familj att anmäla sig och bli ihopparad med en kompis. Du anmäler ditt intresse att bli Familjekompis via formuläret på Bildas hemsida Länk till annan webbplats..

Till toppen av sidan