Parkeringstillstånd

Om du har svårt att gå längre sträckor kan du ansöka om parkeringstillstånd för rörelsehindrade. Det är alltid gångförmågan som bedöms. Gångförmåga är även den sträcka du som är rullstolsburen kan ta dig fram. Om du har svårt att bära eller att du går långsamt är inte sådant som bedöms.

Om du själv inte kör bil, så kan du ansöka om tillstånd som passagerare. Det beviljas då du inte klarar dig på din egen hand, under tiden då föraren parkerar bilen. Du ska också ha svårt att ta dig fram. Är du rullstolsbunden och någon annan skjutsar dig i din rullstol, så bedöms du inte ha svårigheter att ta dig fram.

Ansökan om parkeringstillstånd

Parkeringstillstånd kan ges till den som har ett varaktigt funktionshinder som innebär att han eller hon har svårt förflytta sig på egen hand med eventuella hjälpmedel.

Vid ansökan om förnyelse av parkeringstillstånd utgör tidigare tillstånd inte automatiskt att ansökan beviljas.

Såhär ansöker du

  1. Skriv ut den här blanketten Pdf, 287.4 kB, öppnas i nytt fönster. (kan du inte skriva ut den, kontakta Degerfors kommuns växel på telefonnummer 0586-481 00, så skriver vi ut en blankett till dig)
  2. Fyll i den information som efterfrågas på första sidan av blanketten. Kolumnerna längst ner fylls i av Serviceförvaltningens handläggare. Lämna dessa kolumner blanka.
  3. Be din läkare att fylla i läkarintyget.
  4. Skicka sedan blanketten med ett foto på dig själv som passar den ram som finns i blanketten till Degerfors kommun, postadress: Degerfors kommun, 693 80 Degerfors.

Din blankett kommer tas emot av kansliavdelningen.

Vad händer när min ansökan är inskickad?

Efter att du skickat din ansökan kommer den granskas av en handläggare. Handläggaren kan, om frågor uppstår, behöva kontakta din läkare för kompletteringar.

När handläggaren är klar får du ett besked där din ansökan antingen beviljas eller nekas.


Till toppen av sidan